Tuesday, July 5, 2011

Sakit Leher Sebab Gambar Aku Senget? LOL




Gambar bertudung hijau ni merupakan gambar utama yang aku gunakan untuk semua akaun social network yang aku ada di alam maya ni seperti blog, facebook, twitter, tumblr dan youtube sejak dari tahun lepas lagi.

Disebabkan nickname aku Mili dan aku pinjam nama Milo untuk jadi penyedap bunyi nickname tu, iaitu Milimilo, jadinya tak salah aku rasa kalau aku guna tema Milo jugak iaitu warna hijau. Duh, bukan air Milo yang warna hijau. Aku tahu air Milo warna koko tapi kotak/bungkusan/website Milo temanya warna hijau. Sebab tu lah aku guna gambar tudung hijau ni sebagai tema. Barulah kena dengan nama Milo tu kan. 

Lagipun aku perasan ramai jugak orang yang panggil aku Milomilo instead of Milimilo. Mungkin sebab huruf I dengan O tu dekat-dekat kan? Haha. Itu namanya typo yang sengaja. It's okay panggil aku Milo, asalkan bukan Melur. Heee.

Sebenarnya, aku memang sengaja rotate gambar ni bagi senget. Sebab aku rasa muka aku macam pelik bila gambar ni dalam posisi normal. Kalau tak percaya tengok dekat entri spec, obviously bila aku letak gambar ni secara senget, orang takkan perasan eyebag aku yang teruk gila dan pipi yang tembam gila. Sebab mana ada orang yang akan berusaha nak tengok gambar yang senget kan?

Lagipun, biasanya kebanyakan orang memang suka benda yang normal. Actually, normal is boring. Aku suka buat benda yang rare. Benda yang pelik. Because being weird is awesome. Contohnya macam owner http://peliks.blogspot.com >> Maria Elena she is awesome because she's weird. Heeee. Walaupun takdelah pelik mana letak gambar senget macam ni, tapi still orang-orang normal akan cakap ini pelik tahu?


Ini salah satunya contoh orang normal yang tak suka dengan kepelikan aku ni. Siap dapat sakit leher sebab gambar aku oii. Gila kelakar. Gelak guling-guling jugak lah aku masa dapat mesej ni. Memanglah sebelum-sebelum ni, ramai je yang tegur dekat fb pasal gambar aku yang senget ni, tapi takdelah pulak yang cakap sampai diorang sakit leher. Ini memang kelakar. Sumpah. XD

Kalau taknak sakit leher, rotate lah laptop korang tu. Kalau online guna desktop, err, tak payah lah rotate oii. Tak payah tengok lagi senang. Heee. Kesian lah pulak dekat orang yang sakit leher ni, meh aku belanja minum Milo meh. Aku takkan rotate gambar aku ni ke posisi normal. Problem? Haha. Go rotate yourself. LOL. ^^
Nah minum milo tabur. Kira aku baik tau aku tak rotate gambar ni bagi terbalik. Kang ada yang sakit leher lagi. XD

19 comments:

  1. Hi milomilo .sakit leher tengok tau. HAHA , JK :p

    ReplyDelete
  2. a'a. kalau gamba tu normal tegak mcm makcik sket. sket je la heee

    ReplyDelete
  3. sakitleher kejap baca entri ni.hahah

    ReplyDelete
  4. haha. bila mili cmnie, nmpak lagi comel woooo. haha. dahhh3. jgn nak kembang sangat. wee~

    Budak 12 tahun dah jadi fashionista!

    ReplyDelete
  5. posisi pixca cam ne pon, mili tto nmpak comel..
    ~ sedapp milo tabur tu,bak sini boley?~

    ReplyDelete
  6. @elyana
    haha. minah senget mmg cemni. :P

    @aflina
    alala. kalau sakit leher, gi minum milo tabur tu. haha

    @munsyi
    mmg mcm makcik pun. sbb tu aku rotate. lain mcm je tengok. makcik btol. haha

    @lynn
    kikiki XD makin ramai yg sakit leher.

    @syazana
    hahaha. alamak dh kena puji ni pasni nak rotate semua gambar ah. haha :P

    @sara
    hihi. amek la milo tu. free je. XD

    ReplyDelete
  7. gamba header tu dah ada cukup la..lurus..tengo yg tu je..hehe

    kalau milomilo pun sedap gak..hehehe

    ReplyDelete
  8. You should put that your "Problem?" troll face lahh. Haha

    ReplyDelete
  9. kadang tu sbb perasan tweet ko, aku senget pala. pastu mula perasan byk prkataan pn senget. ko da memulakan pndkatan psychology nih!

    ReplyDelete
  10. haha ambik mili eksplain semua kehkeh

    ReplyDelete
  11. 1st thing yg aku fikir bila tgk avatat kau ni adalah kau cuba buat smiley sperti ini --> (:

    ReplyDelete
  12. terteleng teleng bikpah baca ni haa

    ReplyDelete
  13. @rafiq
    haha header mencapub gile muke. nak buat header baru tak terbuat sampai skrg. :D

    @mrK
    seriously dah buat dh muka troll "problem?" tu tp xjd nak letak tiba2. heee.

    @taufan
    sengat pomboley. hahaha :D

    @tikus
    bajet comel kan kau? haha

    @fezal
    apesal aku tak sait leher pong? :B

    @farihah
    hahaha. seriously??? aku tak sangka efek dia sampai sebegitu rupa. heee

    @nyna
    penat org asyik tanya kenela eksplain. heee

    @drunbella
    haha. melur pomboley juge :D

    @dmekdy
    eh eh bijaknya kau. :D

    @bikpah
    haha. sian bikpah. abampatul kan ade leh tolong urut leher. lol. :D

    ReplyDelete
  14. saya suka gambar kepala senget, serius :)

    ReplyDelete

SENYUM. Tak perlu kata apa-apa. SENYUM! :)