Friday, August 19, 2011

Benda Apa yang Sentiasa Naik dan Tak Turun-turun?


Benda apa yang sentiasa naik dan tak turun-turun? Jawapannya, mestilah umur. Alhamdulillah, harini umur sudah bertambah sebanyak 22 tahun dan 3 hari. Birthday sebenar 16 haribulan tapi dah 19 haribulan baru ingat. Nombor 6 dengan 9 kan lebih kurang. Kira halal lah ye dak? Nampak sangat tanda-tanda diri ni dah tua sampaikan birthday sendiri pun lupa. Mana ada orang yang makin muda kan? Kecuali Benjamin Button. Haha. :P

Makin bertambah umur makin rasa diri ni kerdil. Yelah, rasa macam cuak je kalau-kalau Tuhan tarik nyawa sekarang. Amal belum cukup lagi nak menghadap Tuhan, tapi masih tetap juga dengan lagho. Wuwu. Alhamdulillah tahun ni masih sambut birthday dalam bulan Ramadhan macam tahun lepas. Banyak keberkatannya. Sumpah.

Cumanya, tahun ni ada rasa sedikit lain sebab terasa rindu dengan kawan-kawan yang meriah-meriah di hari  ulangtahun dok pikir nak prank apa kan. Hihi. Tapi, bagus juga cuti-cuti ni. Dapat sambut ulangtahun kelahiran dengan family. Last sambut di rumah masa zaman sekolah rendah dulu je.

Apa-apa pun, aku happy juga lah birthday kali ni. Tak boleh nak happy sangat lah tapi. Sebabnya bila terlalu happy, nanti ada je benda buruk yang menimpa. Macam yang aku perasan sejak belakangan ni, banyak betul kejadian tak berapa nak best bertimpa-timpa yang kena kat diri ni. Mungkin itu ujian nak ingatkan diri yang selalu lagho. Pasrah. T_T

Oh ya, hari birthday haritu aku tak dapat online. Tapi wall Facebook dan mention Twitter penuh dengan doa-doa dari teman-teman yang sangat concern. Sumpah terharu. :') Terima kasih kawan-kawan kerna selalu mendoakan.

Tahu tak banyak gila dugaan nak meng-reply semua wish kawan-kawan ni. Kalau dekat FB, baru reply separuh, tiba-tiba keluar captcha dia cakap aku main spam. So terpaksa lah stop reply dulu. Then nak reply dekat Tweet pulak, baru reply separuh dari wish birthday, tiba-tiba dah kena limit. Sungguh sadis sekali ye hidup ini. -,-

Sebenarnya aku segan bila ramai yang ucap selamat ulangtahun sebabnya aku ni punya lah susah nak ucap birthday orang. Memang seorang kawan yang teruk. Susah nak ingat haribulan. Mungkin sebab faktor usia yang meningkat. *alasan* Sampaikan ulangtahun sendiri pun terlupa. Hehe.

Banyak ucapan-ucapan dari kawan-kawan tersayang yang sangat manis yang aku mahu baca selalu sebabnya banyak antara ucapan ni adalah doa yang patut di Aminnnkan. :)































































Rasa bersyukur betul sebabnya dikurniakan nikmat untuk hidup lagi pada tahun ini. Macam dalam bulan Ramadhan, kan kita kena anggap yang ianya adalah seperti Ramadhan yang terakhir supaya berasa nak beribadah habis-habisan dan sangat menghargai bulan Ramadhan untuk kumpul pahala berganda sentiasa.

Macam tu jugalah hari ulangtahun, menghargai nikmat pertambahan usia tahun ni seolah-olah ianya sambutan yang terakhir. Heee. Boleh ke tidak macam tu?

Apapun setiap kali birthday, jangan lupa berterima kasih dekat mak dan abah kita yang dah bersusah payah besarkan kita kan. Terima kasih mak dan abab sebabnya telah membesarkan anak yang tak tahu di untung ni hingga segedek ini. =')


Dah makin tua ni, ayat-ayat pun makin tua dan emosi ikut macam tuan dia jugak lah ye dak? Heee. Selamat menghidupkan 10 malam terakhir Ramadhan. Assalamualaikum. :3

18 comments:

  1. Happy belated birthday cik mili...semoga segalanya diberkati Allah.

    ReplyDelete
  2. hehehehe.semoga dipermudahkan segala urusan. ;)

    ReplyDelete
  3. august babies rock!

    aku nak meningkat dewasa sampai satu masa aku lupa birthday sendiri.

    masa tu kalau ada orang lain wish, baru betul2 seronok kan?

    ReplyDelete
  4. ajejeje mili kita baru nak jawab jawapan benda apa yg sentiasa naik tak turun turun.jawapan sebena *drum roll* ialah berat badan kita EH :B

    happy birthday mili kita nak wish 88 kali hehe :)

    ReplyDelete
  5. epi belated besday! semoga Allah sentiasa melindungi gadis kecil bernama Kamiliah ini..^_^


    p/s :: samalah kite! sambut besday time posa..tapi akak 7hb ari tu..;p

    ReplyDelete
  6. waaa bestnya! mili rakamkan semuanya, nama akak pun ada :)

    terimakasih adik comel

    ReplyDelete
  7. woot woot. retis betoi. beribulemon wish. hahah.

    anyway,i knew that u r 2yrs older than me. tapi tak smpai hati nak pggil kak mili.sbb? COMEL SANGATTTT. kalau kita kt sebelah,kompem u'll be my lil sis. hahahah.

    apapun,semoga terus sukessss dan hepyyyy dgn mr.k.#tetiba

    babai.

    ReplyDelete
  8. Happy Belated birthday si comel.

    Senyum sokmo! :)

    ReplyDelete
  9. HB mili. semoga diberi keberkatan umur :)

    ReplyDelete
  10. cik mili, harap awk sihat sihat selalu ye :)

    ReplyDelete
  11. salam...ehem2..tweet sy ada jg la kikiki...suke2..tq2 :)-irneiy-

    ReplyDelete
  12. laa... lmbat la ak wish ni maksudnya.

    slamat hari lahir milo! smoga terus tabah menghadapi masa mendatang dan diberikan kesehatan brpanjangan!

    amin.

    ReplyDelete
  13. happy birthday sis! macam mana boleh lupa beday? pelikk. saya salu pelik kenapa orang boleh lupa beday sendiri. busy sangat kah? tak login facebook kah? tutup handphone kah? takde kalendar kah?


    rupanya sebab terkonfius nombor daaaaa

    ReplyDelete
  14. selamat hari diberanakkan yg telah lepas kak mili.
    may Allah bless u! :D

    baca tajuk entry ingatkan ada teka-teki. baru nk jwb, iman para malaikat. heheh

    ReplyDelete
  15. entry paling sweet daripada kawan saya paling comel dalam dunia, MiliMilo <3

    ReplyDelete
  16. happy belated bigday mili..teruja sekejap jumpa org birthdy sama ni..dan2 nk wish jugak walaupun lambat sgt dh :p

    ReplyDelete

SENYUM. Tak perlu kata apa-apa. SENYUM! :)