Monday, December 20, 2010

Suasana Menjelang Krismas di One Utama, MidValley dan Berjaya Times Square

Well, dah genap seminggu dah memulakan sem baru di UIA Gombak ni. Banyak kelas yang belum bermula sangat lagi. Disebabkan tulah, aku ada peluang nak keluar-keluar untuk lihat suasana menjelang krismas.

Dalam banyak-banyak perayaan dekat Malaysia ni, aku paling excited sekali bila Krismas sebabnya kan dah hujung tahun kan, ada Year End Sales yang memang terbaik untuk shopping kan. Lepastu suasana krismas ni macam comel-comel je banyak candies, teddy bear and pokok krismas, salji tipu semua tu. Excited kot rasa. Heeee.

Mula-mula pergi OU, dengan Ika, Eah n Ep. Suasana krismas dia comel-comel je. Ada rumah ala-ala Inggeris. Jalan-jalan cuci mata jelah. Entri kali ni penuh dengan gambar. Siapa rasa internet dia tahap siput, sila urut dada banyak-banyak eh?

Dekat tengah-tengah yang putih tu salji tau. Boleh main ice-skating dekat situ kalau nak. Theee.

Dah habis dah kat OU. Kita ke Midvalley pulak di hari yang lain. Kali ni aku super excited nak ke Midvalley disebabkan nak berjumpa dengan blogger famous yang very down to earth dan sangat gonjeng iaitu Si Mun Cik Bulan aka Cik Epal. Aku kenal dia dari zaman friendster lagi masa tu masing-masing belum ada blog. Memang antara virtual friend aku yang paling lama kenallah. Hehek.

Memang gembira dan teruja dan semuanya lah aku dapat jumpa dengan beliau yang aku dah berapa kali termimpi-mimpi nak jumpa. Sanggup aku ke Mid walaupun aku paling tak suka pergi Mid. Heee. Gila ah boleh layan kepala berbual dengan si Mun ni. Ada je cerita nak bukak. Dahlah aku jalan dengan dia nampak macam adik dia je. LOL. Tak apa Mun, walaupun kau muda dari aku, orang tetap ingat aku lagi muda. Nak buat macam mana kan. Hahaha.

Kalau kau orang peminat setia Cik Bulan tu, mestilah tau yang spec ni aku kidnap dari beliau. Lagi best dari spec aku wo.
Ni aku ajar Mun makan dekat Popeye sebab dia kata tak pernah try lagi sini. Dia kan suka mencuba makan dekat tempat-tempat yang dia tak pernah cuba lagi. Kalau kau orang perasan lah. Sedap kan Popeye yang tak The SailorMan ni?

Ini dia Molmolla. Lambat sikit datang lepas aku dah puas berdating dengan Cik Epal. Molmolla ni banyak jugak persamaan dengan aku, contohnya; anak bongsu, Achu, adik beradik ramai, single pulak tu. Hehe. :P Kalau tak percaya lagi, tengoklah tudung kitorang. Kan ke sama tu. Bukan takat sama jenis, siap sama warna . Lepastu nama Molmolla n Milimilo tu kan nak dekat-dekat tu. Hahaha. ;D

Molmolla - Milimilo - Moontel Cik Epal -
88-89-90 <= Perlu ke bagitau yang ni? Haha
Serius sedap peluk si Mun ni. Rasa tanak lepas. Sedap betul-betul sedap. Gebu betul-betul gebu. ;)
Dah tak ada arah, kitorang berempat camewhore sendiri je guna tangan orang yang paling panjang. 

Yaye cakap tudung ni macam mop. Gilalah lelaki zaman sekarang memang tak tau apa pasal tudung perempuan. Haha.
Lepas dah habis semua bercamwhore, berpisahlah kami semua. Tinggal aku dengan Mun berdua je. Kitorang pergi tengok cerita apa kau nak tau, cerita "Hantu Kak Limah Balik Rumah". Aku tak berapa paham sangat lawak yang disampaikan mungkin sebab aku tak tengok Zombi Kampung Pisang. Tapi lawak yang "ce citer ce citer" tu bolehlah nak buat bahan gelak.

Kak Limah tu bukan hantu tapi orang gila yang terlepas dari rumah sakit jiwa. Yang hantunya Cik Nin dan Ayu. Tiba-tiba jadi hantu tak memasal. Confused gila tengok cerita ni tapi layankan jelah. Hihi.

Thanks Mun n Achu for the day. Gembira gembira gembira sangat lah aku ni jumpa korang sampai terlupa nak bawak keluar buku autograph mintak sain. Kahkah.

Okay. Next next. Habis dah dekat Midvalley, pergi ke Time Square lah pulak. Kali ni aku riding solo. Cuma diiringi oleh 2 bodyguard. Pergh, berani gila kan aku. Tak apa. Bodyguard aku ni baik-baik orangnya. Hehek. Dekat Time Square meriah gila. Kebetulan ada event Comic Fiesta dekat situ jugak. Banyak betul cosplay comel dok berjalan sana sini.

Kita makan-makan lah dulu sebelum pergi tengok Cosplay Show.
Inilah dia 2 bodyguard aku sepanjang hari yang tak mahu dikenali muka ataupun nama. Kalau korang rasa macam kenal, yelah tu kot. Mentol Pecah mungkin? Hehek. Best wo jalan dengan bodyguard. Bukan takat orang tak berani mengorat, nak pandang pun tak berani. Tettt. :D
Amboi kau sakan posing. Theeee. ;p
Kalau aku nak join cosplay ni, aku nak dress up as watak apa ek? Ini macam watak dari game je.
Cuba cari yang mana Melayu? Hehek.
Mampu ambik gambar dari tepi je. Mana diorang nak pandang kamera murahan. LOL.
Habis dah habis. Yeay. Lepas ni nak tengok suasana krismas dekat KLCC, Sunway Pyramid n Pavillion pulak. Macam meriah je sana. Well, tahniah kepada sesiapa yang berjaya skroll sampai ke bawah entri ni. Aku yakin 90% yang tengok entri ni akan skroll laju-laju tengok gambar tanpa baca. Yang lagi 10% yang gigih baca setiap perkataan di dalam entri ni, aku cuma nak cakap, "GILA POTATO AH KORANG, KENTAL GILA BACA SAMPAI HABIS". Theee. Jumpa lagi. Daaaa. Assalamualaikum. =)

Tuesday, December 14, 2010

Hello and Goodbye


Hello Girls and Guys, today is my first day attending the classes in IIUM for the new semester 4. Every week for this semester, I will begin my day on Tuesday since I'll not be having Monday classes at all. So no more "Monday Mourn" feeling. I guess, that will be a good start.

I am very excited as you can see in the picture above, the first day to start classes but I end up disappointed since 2 classes had been cancelled. Maybe next time, no need to be very excited about something. Try to control the excitement and be cool. But, I just can't my help myself since I already promise to change and be different from previous semester.

Actually, to be honest, the previous semester did not went really well. I'd failed in 2 subjects for the first time ever in my life which I didn't expect at all. That day the result came out on 1 Muharram, I'd cried out loud and feel so miserable thinking about my future and everything else. I feel like giving up and thinking of changing to another course too if necessary.

But then, my sweet and lovely friends said that this is not the end of everything, but it is just the beginning, the wake up call for me, who all along this time had been so playful and did not study very well. I need to change. And yeah, thanks to all those friends with their most comfortable words, had already gave me strength to start the new semester with fresh feeling and no pressure.  

My life really need a wake-up call and I need to thank Allah for this. If not, maybe I still didn't realize that I've been wasting so much time. If I already tried last semester, this semester, I need to try harder. Goodbye old Mili, here comes the new ones with new spirit and hoping that everything will just be fine and I can maintain this feeling until the end of everything. InsyaAllah.

My class schedule for Semester 4
1. Law of Succession (SHA 2720)
2. Criminal Law 2 (LAW 2311)
3. Usul Fiqh 1 (SHA 3410)
4. Family Law 1 (LAW 2220)
5. Constitutional Law 1 (LAW 2250)
6. English for Academic Purpose (LE 4000)
7. Tilawah Al-Quran 2 (TQS 2000M)
8. Parenting

My schedule quite pack this semester since my study plan had change because the 2 subjects repeated. And that makes my credit hours goes 20. Quite tough though but I'm hoping for something good in return. I'm going to be alone in most classes and try making new friends. Hopefully there's people who want to be friends with me. After 3 semesters stick with the same group of friends, I think this might be hard. But whatever, life must go on, with or without friend.

Thursday, December 9, 2010

Masalah Orang Suka Perasan Muda

Kalau sesiapa pernah terbaca entri aku pasal 5 blogger kegemaran di atas, mesti korang dah tahu yang aku pernah terperasan muda dengan Iz dan Awin dekat entri diorang. Malu jugak bila diingat-ingat balik. Boleh pulak aku bantai panggil diorang kakak. Hehek.

Tapi seriuslah, masa awal-awal berblog dulu, bila pergi berblog-walking je, mesti rasa macam owner blog tu lagi tua dari aku. Itu pasallah ringan je rasa nak panggil orang kakak. Sebabnya aku rasa diorang tu sangat matang dalam penulisan diorang. Bukan macam aku ni. Macam hampeh je tulis. Sebab tu sampai ada orang yang masuk blog ni, ingat aku masih budak sekolah yang tulis blog. LOL.

Tapi kan, aku ingat aku sorang je yang ada masalah perasan muda ni. Rupanya ada jugak orang lain yang mengalami nasib yang sama. Hehek. Tak percaya tanya Ayie. Tolonglah terima hakikat diri dah tua umur dah puluh-puluhan. Sekarang ni aku lebih berhati-hati sebelum tebak umur orang. ;)

FB Ayie
Tapi kan, penting ke nak tahu umur seseorang? Kalau korang masuk blog ni, korang check ke umur aku berapa? Kalau aku sendiri, bila pertama kali masuk blog orang, benda pertama yang aku akan buat, cari link facebook. Lepastu aku korek entri pertama diorang. Selalunya macam tulah. Aku memang curious nak tahu nama sebenar dan umur orang. Heh.

Kalau dalam dunia nyata pulak, dengan saiz badan yang special ni, memang selalu lah orang-orang buat aku terperasan muda. Tambah-tambah part kena ngorat dengan budak sekolah. Bila berjalan dengan kakak aku pulak, orang ingat aku anak. Pergh. Bukan aku yang sengaja nak perasan muda. ;p

Tapi kan, selalunya aku terperasan muda ni dengan blogger-blogger perempuan je. Dengan blogger-blogger lelaki, diorang tua ke diorang muda dari aku, aku hentam ber aku-kau jugak. LOL.

budak perasan muda dalam entri ni
Cari apa lagi? Habis dah. Daaaa. >.<