Saturday, May 29, 2010

A World Date with Kim Beom



Hari tu bila entah aku tengok dekat Channel 303-KBSW rancangan A World Date with Kim Beom yang mana ada 5 gadis bertuah seluruh Asia terpilih untuk spent 4 hari 3 malam di Pulau Jeju bersama Kim Beom yang macam wow best gila. *fainted*

Malaysia - Nadira Hanum Binti Akbar Syah (NADIRA)
Philippines - Bianca Gonzalez (BIANCA)
Singapore - Ho Ruo Yun (REI)
Thailand - Sasiwimon Buranabanyat (OBBIE)
Vietnam - Tran Thi Mong Thuong (THUONG)

Thuong-Nadira-Rei-Bianca-Obbie

Kenapa mereka berlima terpilih? Sebab semua syarat yang ada dipenuhi.

1. Seorang perempuan
2. Umur lebih 20 tahun
3. Boleh berbahasa Inggeris
4. Tinggal dalam lingkungan kawasan Asia
5. Dapat fitkan masa dengan program 4 hari ni
6. Yang paling penting, peminat Korea dan Kim Beom

Yang aku peliknya, tak ada pun syarat boleh berbahasa Korea. Lepastu Kim Beom pulak tak cakap sepatah pun dalam English. Faham pulak diorang ni. Woooo, nak belajar bahasa Korea. T_T Lepastu Kim Beom ni macam comel gila sebab dia nampak malu-malu masa mula-mula nak jumpa gadis berlima ni. Haha.

Kim Beom pegang watak So Yi Jung dalam cerita Boys Over/Before Flowers kalau kau tak tahu lah

Sang-beom Kim @Kim Beom
7 July 1989 (Cancer)
Birthplace: South Korea
High School: Kyungbock High School
University: Chung-Ang University
181 cm
62 kg

Ini masa Day 1: Kim Beom masakkan omelet untuk gadis berlima tu lepastu Nadira dapat yang special punya sebab dia tak boleh makan pork. Gila baguslah Kim Beom ni sangat memahami.

Inilah Nadira from Malaysia with Kim Beom. OMG i'm so jealous. T_T

Ini naik cable car dekat Genting rasanya, eh tak tak, dekat Mount Siarra. Theehehe.


Dalam ramai-ramai ni, nampaknya Bianca yang paling sporting. :D


pajama's partayyy

pictures credit to http://www.allkpop.com/2010/04/preview-of-world-date-with-kim-bum


Day 1 
Mula-mula interview dekat KBSW studio dan Kim Beom datang buat surprise menyamar jadi photographer. Lepastu diorang pergi bagi makan biri-biri (sheep), main layang-layang dengan Kim Beom. Lepastu Kim Beom nak masak untuk diorang berlima, so, dia beli bahan-bahan nak buat omelet. Ada surprise untuk gadis berlima tu, diorang dapat patung singa yang dirakamkan suara Kim Beom dalam perut patung tu. Best gila.

Day2
Diorang pergi naik cable car lepas tu pergi Yang Yang tempat pottery macam dalam cerita BOF tu. Malam pulak diorang bersuka ria dengan Kim Beom sambil berpijama.

Day 3
Diorang pergi Nami Island dan main basikal eletrik.

Day 4
Naik cruise dengan Kim Beom. Diorang dapat rantai dan buku gambar-gambar diorang sepanjang 4 hari. Memang mengujakan betul.


Ini video dari KBS World. Enjoy.


32 comments:

  1. ah! sukenye dgr. walopon bukan peminat korea dan sbgainye. Cam best tgk. Wah!

    ReplyDelete
  2. nak menangissssss!

    jeles nyer akuuuuuu!!!
    apesal aku xtau rncangan ni.
    kalau tak, mesti aku yang terpilih.
    hahaha

    siot tol!

    kim bum, i lap uuu! haha

    ReplyDelete
  3. Persoalan aku, agak2nya mamat Kim Beom tu masak omelet untuk Nadira pakai pan/kuali yang sama untuk masak omelet yang ada pork tu ke?
    Camne ngan pisau,sudu,gelas2,etc..?

    ReplyDelete
  4. kim beom same besday ngan aku. nnt aku wat la gak cite cm ni. ko tunggu je peminat aku. haha

    ReplyDelete
  5. pehhhhh jeles gilee. bukan jeles dorang dapat jumpa kim boem tapi jeles dorang dapat pegi koreaaaaa T.T

    ReplyDelete
  6. teruja dgn artis korea sbb sume pown kiut2...bahagia gadis2 itew ye..:)

    ReplyDelete
  7. ohh patotla xkenal lelaki comel ni.
    sbb tengok boys over flower episod 1 je pastu dah tak penah tengok :p

    ReplyDelete
  8. tadi aku tengok TILU kat pwtc..saje bagi ko jeles

    ReplyDelete
  9. aishhhhh! best nyee best nyeee!!! :'(

    ReplyDelete
  10. apasal mamat ni hensem sgt weyh???

    ReplyDelete
  11. ohhh! pernah tengok gak ni dekat KBS World. seriously lucky gila pompuan2 ni haishhhhh =.=

    ReplyDelete
  12. wa.. jelesnya. budak melayu plak tu wakit malaysia. huhu.. ki bum sgt comei :D

    akak peminat gila korea. n he is one of my fav :D

    ReplyDelete
  13. eh dgn jang nara ada tak? ahaha

    ReplyDelete
  14. seb bek aku tak bape minat die neh!
    kalo tak komfem laa aku dah jeles!
    huhuhuh

    ReplyDelete
  15. ECECE...teringin la tu...

    alang2 tengok KBS, jangan lupa tengok skali Star Golden Bell Challenge!

    ;)

    ReplyDelete
  16. asal bianca muka cam jan di?

    ReplyDelete
  17. mahu nangis. jels sgt. huhu.
    kim bum my favourite. dye cute sgt. nadira so lucky. ;)

    ReplyDelete
  18. kalo ad rncgan ngedate dgn Rain,ak org fiz nk masuk..hehe :)

    ReplyDelete
  19. comel laaa. jeles betul tgok dorang tuuu. nak jugakk -____-"

    btw mili, tayah la jeles eh. nnt next year kte g same2 ok? :)))

    ReplyDelete
  20. Soooooooooo jealous! Bencinya. Nak jugak!!!

    ReplyDelete
  21. siapakah?

    erm.. mamat tue tak sunat lagi... bucuk :p

    ReplyDelete
  22. pehhhh
    best gila dorang dapat jumpa Kim Beom
    jeles.ahahaha.

    ReplyDelete
  23. lama dah aku tak layan cite korea ni...bertuah habis budak tu..hehe

    ReplyDelete
  24. oiii mak aih..jeles kiter.mahu menangis mcm ni.dh la so sweet

    ReplyDelete
  25. kim beom..?perghh bestnya dapat jumpa dia..ni yg jeles ni..(tak kenal pun sapa kim beom)

    Latest Entri Fndrocka: 7 Hari Menjadi Cikgu Zara

    ReplyDelete
  26. OMG ! Gila best !
    Those 5 are real lucky ! :)

    ReplyDelete
  27. suka ah dgn dorang..ish. jatuh cinta dibuatnya. haha

    ReplyDelete
  28. thanx y'allz for the lovely comments.mmg kim beom sgt cute dlm world day ni n sgt sweet die layan.nadira mmg betuah.skrg dkt kbsw still ditayangkan hari sabtu jam 2. :D

    ReplyDelete
  29. baru je lpas tgk world date with kim beom kt KBSW ...jeles la jge..tp ari ni kn ari jd kim beom n maybe pasal 2 dorg siarkn kot..hehe :p ttibe tpikir plak...

    ReplyDelete

SENYUM. Tak perlu kata apa-apa. SENYUM! :)