Thursday, February 25, 2010

Apa yang ada dalam pencil case?

Entri ni sesuai untuk kanak-kanak tadika dan guru-guru tadika jugak. =)


Aku ada 6 pencil case. 4 pencil case yang biasa-biasa je, dan lagi 2 tu pencil organiser. Aku simpan semua pencil case ni sejak sekolah. Yang pencil organiser tu pulak aku baru je ada sejak masuk UIA.


Berbalik kepada soalan di tajuk entri, apa yang ada dalam pencil case. Merujuk dalam gambar di atas, ada bermacam-macam jenis stationary yang wujud dalam pencil case aku. Dan kesemua benda ni aku selalu guna. Tak ada satu pun yang tak ada kegunaan untuk aku. Aku rasa stationery aku sangat lengkap untuk aku menulis, melukis, me-apa-apa lagi yang berkaitan. Korang ada ke? Jangan jeles. Huhu.


Ini pencil organiser yang aku tempah dari Shiera Tailor. Cepat cakap comel. Comel kan kan? Aku cuma letak pen stabilo dan kaler mejik banyak-banyak dalam ni. Buku pun boleh letak jugak. =)


Sudah lusuh.Pencil case ni pulak digunakan sejak umur 15 tahun. Kini aku sudah 21 tahun. Kiralah sendiri. Kalau pergi kelas, aku cuma bawa pencil case ni je, sebab kecik. Yang lain-lain tu bawak ke kelas kalau perlu je. =)


Kalau nak tahu, pen kegemaran aku ialah pen g-soft x5. Mata dia tajam. Makanya tulisan jadi halus-halus dan cantik macam tulisan cacing aku. Haha. Aku suka sebab pen ni murah. RM1 je sebatang.


Oklah. Sudah habis. Bila nak show off koleksi korang pulak?

37 comments:

  1. kak mili! byknye pencil case! haha. dah la comel2. ish ish. uish lame tu simpan pencil case apple bear. =)

    ReplyDelete
  2. sumpah!

    sila jadi student kak zara!

    hahaha~

    ReplyDelete
  3. cantik koleksi.
    fullset tu...he3..
    setuju ngan zack...takde gunting.
    tp..ade pisau...kire boleh la tu.
    xpenah kumpul coz asyik hilang je.
    keep it up!! :D

    ReplyDelete
  4. @zack
    gunting masuk dalam senarai barang menjahit..terlupa pulak dia tu boleh letak dalam pensil case jugak..haha..gunting jgn merajuk okay
    =)

    @zahidah
    hehe..mmg lama..suka dia sebab dia halus dan kecik dan comot..hikhik

    @kakak zara
    alaaaaa,cmane nak jadi student kakak..menyamar jd student sek rendah layak lagi ke?heheh

    @zulsyamin
    hehehe..gunting terlupe nak masukkan..bukan xde dlm senarai..die tu alat jahitan kan..krisis identiti..hukhuk..time kasih..cube la buat koleksi..best.. =)

    ReplyDelete
  5. ini mengalahkan kedai stationary bergerak seyh~

    ReplyDelete
  6. Pemenang anugerah pencil case terbaik.

    ReplyDelete
  7. alahai comelnya collection kau! dah la byk. aku ada 1 je yg macam size apple bear tu. semua content basic item yg wajib ada; pen, liquid, pensel tekan, pemadam. pembaris da lama hilang :(

    ReplyDelete
  8. mak ai..
    ni pencil case dak dajah bape milo??
    keh3..

    fancy abes..
    neway cantek pen organizer tuh..

    ReplyDelete
  9. @penggemar tiramisu
    haha..ade kedai stationary bergerak ke?xcukup byk lagi koleksi ni..heheh

    @tanpa nama
    wah oranglidi,kenape skrg ko tukar name jadi tanpanama pulak?kenapa private blog?kenapa aku tau ko orang lidi yang komen ni sebab ko je yang pakai plastik choki2 jd pencilbox haha

    @mimpi
    eh eh,ade anugerah ke..huhu

    @ween
    haha..benda2 basic yg wjb ada dlm pencilbox tu mmg bwk time pegi kelas ltk dlm pencilbox applebear tu je =)

    @amanina
    byk ke?mcm xcukup byk je lagi.heh

    @vida
    heheh..dah 3 entri ko asyik ckp comel je..mmg comel betul ke hape ni?heheh

    @devoted lily
    haha..yg drjah punye xsempat simpan.ni time skolah mngh je.mmg sgt kanak2..hikhik

    ReplyDelete
  10. waaaaaa.....
    mmh hobi yek...
    t boleh muzium kn pensil case 2 yek!!!

    ReplyDelete
  11. mak aih.. bnyk nye barang2. haha.. brg2 sy sume serba 1. pencil case kecik. hehe

    ReplyDelete
  12. gilak! ko jadi cikgu r lagi baguih! hahaha...
    ank murid tinggal pen leh pau...wakaka

    ReplyDelete
  13. suka pencil organizer tersebuttttt

    ReplyDelete
  14. kadang2 aku suke bawa bekalan ilmu

    *tibe-tibe

    ReplyDelete
  15. pencil organiser tue cam cute lak..

    ReplyDelete
  16. serious akk best ! akak study kos apa eh ? pencil organiser tu best gila !!

    ReplyDelete
  17. Comelnya semua pencil case tu. Lagi-lagi pencil organizer tuu :D

    ReplyDelete
  18. gila gaban melambak tanak buat contest ker? haaha

    ReplyDelete
  19. @saypool
    kedai alat tulis dah bankrupt..haha

    @syeeda
    mmg hobi suke menyimpan even resit apetah lg pencil case. hehe

    @anoz
    ini koleksi,sbb tu jd byk,yg gune pn serba 1 jugak =)

    @ayie
    aku mmg nak jadi cikgu tadika pun..heh

    @wawan
    comey kan..heheh

    @zahir
    aku tau ko mmg pencinta ilmu,pencil pn xde kan.hoho

    @aleena
    mmg cute..tukang jahit die pun cute =)

    @green
    mcm zack ckp,gunting xde,tp still mcm2 ada.huhu

    @piqa
    heheh..ape yg bestnye yunk? study law..ade kaitan ke dgn koleksi ni,x kot..heh =)

    @amni
    yes it is.thanx

    @naz
    boleh buat contest ke?kontes ape?koleksi brgn terpakai?hohoh

    ReplyDelete
  20. i kalau setiap kali pergi kelas. mesti akan bawak satu pencil box besar. yang besar gila brand roxy tuh. dah pakai dari sem 1 sampai sekarang sem 4. memang berbaloi. bawak segala benda yg ada, sampai semua org pun kalau kurang ape2, mesti akan cari i, sebab i confirm akan ade. hehe

    ReplyDelete
  21. mili..
    hahaha..
    terlebih lengkap !!!!

    ReplyDelete
  22. akak akak, pencil case yang besaar tu beli dekat mana ek? (:

    ReplyDelete
  23. okeh tungguuuuuuuuuu
    nak tayang gak nanti
    haha

    ReplyDelete
  24. aku teringin pulak nak ada pencil case ni.....aku cuma ada satu pen ngan satu pensil je...hahaha

    ReplyDelete
  25. cool eh?

    mcm kekanak ribena... huhuhu :p

    tp still cute...

    ReplyDelete
  26. .heee cumel!
    .sis punye pen selalu chacha pinjam lepas tu tak pulang
    .waaaaaa T_______T

    ReplyDelete
  27. aku tak da pensil case..
    serius.

    ReplyDelete
  28. wow. gila lah. comel comel ok :)

    ReplyDelete

SENYUM. Tak perlu kata apa-apa. SENYUM! :)