Wednesday, May 6, 2009

Sakit Di Tempat Sulit Perlu Diberitahu Ke?


Assalamualaikum. Hai semua. Sebenarnya, tadi aku tiba-tiba terfikir. Kalau kita sakit dekat tempat yang tak sepatutnya orang tahu, perlu ke kita bagitahu orang. Ataupun perlu ke pergi berubat. Ish, macam tak yakin je. Tapi takkan nak simpan sorang-sorang kot? Hoho. Aku tak pernah lagi kena. Tapi aku terfikir kalau terkena 1 hari nanti.
Tak segan ke?MyEm0.Com


Mesti malu-malu kucing kan. Heeee kalau budak kecik takpe lah lagi. Macam kecik-kecik dulu, kalau budak lelaki main dalam semak, bila nasib tak baik sikit, lepas tu mesti membengkak sebab kena tungau. Haha. Kesian kena pergi keluarkan tungau tu. Tak boleh bayang kalau budak besar yang kena. Erm. Entah lah. Huhu.

Memang mengconfusekan betul. Malu lah nak bagitau doktor/orang lain kan kan? Tapi takkan nak biar je kot sakit? Hmmm. MyEm0.Com

43 comments:

  1. 4 ubi...open minded dapat menyelesaikan masalah cam tuh..kalo x..payahla nnt kalo ada masalah cam tuh.....lalala

    ReplyDelete
  2. sakit kat tmpt x sepatutnye?
    jumpe pakar sakit puan...
    u know what i mean rite? =P

    ReplyDelete
  3. x ramai ek yg dpt uia-law?
    ow.
    baru tau.
    haha.
    pesal ea?

    ReplyDelete
  4. klu la aku yg kena
    camne ek
    aku bagitau org yg rpt kot...family mby (mom)
    gile klu x berubat...klu melarat..
    xleh la malu2
    just opinion

    ReplyDelete
  5. btol333..
    dak taayah sumer dpt law uitm..
    mgpakah?
    ahaha ;DD

    ReplyDelete
  6. kak mili kak mili.
    nape eh?
    ho ho ho.
    ye setuju, sila jumpa pakar sakit puan atau doktor2 yg seangkatan.

    pernah dgr iridologi?
    kite selalu buat.
    dekat RMJ Holistic Solution & Therapy, seksyen 11 shah alam.
    tak boleh tipu sakit apa.
    everything. proved scientifically.
    *kite penah ada prob pompuan jgk*
    need any help?
    *kite student doc tu*

    erina_pingujr@yahoo.com.my :)

    ReplyDelete
  7. oh lupa nak ckp.
    blog kak mili agak 'siput' loading.
    :)

    ReplyDelete
  8. salam..
    haha...kemasukan ke UIA mcm makin payah...ada la intake tu, cuma x byk org keliling kita dpt...haha

    pasal sakit tu, baik jumpa je doktor..karang kena lebih teruk nak tak nak jumpa gak doktor, baik jumpa doktor awal2, x menyakitkan diri sangat :)

    ReplyDelete
  9. cam sekarg
    pst 2 cmy untuk menang coki2

    ReplyDelete
  10. eheh...milo..
    nisah snggup amik buku2 milo tuh..
    ;p
    huhu~~
    ade yg dapat asasi law..
    tp x bnyak..
    mostly yg dapat budak sastera..

    ReplyDelete
  11. hoho.. malu?? ala.. dah sakit tak yah malu2.. doc pon kna open minded.. kalu tak jenuh la..

    ReplyDelete
  12. wala seniorku rupenye tp xpenah nk kenal. ngehe :)
    buku2 tu meh org pass kan dkat freshie. 1jun da masok.
    waduh 3bulan cuti nk habis da. ;/

    ReplyDelete
  13. Sakit ditempat yang sepatutnya atau sakit di tempat yang malu nak bgtau orang lain.huhu

    Semoga cepat sembuh ye ;)

    ReplyDelete
  14. jumpa org yg sepatutnya
    la kot :D
    (tapi cam segan je,heee)

    ReplyDelete
  15. tunagu tu aper? owh, nape aku x pnh dgr nie..

    ReplyDelete
  16. ahaaa...
    tu sakit bunyik cam laki pnya je kne tungau tu..
    hahaha
    apa2 pon jumpa je doktor...
    takkan nak wat sendiri kot...
    hahaha

    ReplyDelete
  17. tungau..eh bese je kena..dh beso2 pun kena..muahahaha..xsemestinya dak laki je..kat kg byk je..kalu men pasir..dlu kck kerapla..skrg dh beso pe kejadah nya aku p men pasir..muahahaha

    ReplyDelete
  18. milimilo dekat uia ye?
    wow.. nak ask sikit ya.. kalu dekat uia harus pakai tudung labuh labuh ke? curious je

    btw tungau tu haiwan apa? and lastly kalau sakit kat tempat aneh2 pergi je coz doktor tu pasti faham..

    erk macam sakit je? jumpalah doktor

    ReplyDelete
  19. mane ade sakit lg..just tanye takot2 kalo terkene 1 day, cm segan je nk tnjuk private part of our body dkt org kan,even doktor sekalipun..huhu

    tungau tu cikenit..cikenit tu tungau..ala,binatang kecik/halus yg byk dkt hama atau lalang..kne pkai kanta baru nmpk die..n kalo tkene gigit,bengkak..

    uia biase je..siap ade yg pkai tudung trend ct nurhaliza lg..tp sume wajib pakai tudung la..labuh ke x,terpulang masing2..tp, ade 1 course yg wajib pakai tdg labuh, course irk..course lain semua biasa..

    ReplyDelete
  20. Hehe..haluw mili..mili taw kalo dlm bhs kadazan kan tungau tu kucing...so, ingatkan mili mksudkn kucing td..uhuk3..btw dulu pas spm memang nak amek law tp xde rezeki..huhuhu...^_^

    ReplyDelete
  21. tp kan.
    ade je membe sy yg dpt law uia.
    huhu.
    :)

    ReplyDelete
  22. kalo dah sakit,
    tak sepatutnya kita malu.

    harus berubat.
    erk.

    ReplyDelete
  23. its not an issue..
    ko sakit kan..
    tak perlu segan..;)

    ReplyDelete
  24. kalau dah xde doktor yang sama jantina, kira darurat.. bolehlah jmpa dktor laki..

    tak silap wa smua lelaki dah kena situasi ni.. hahahahaha..

    kalau xboleh gak.. ni doktor lidi ada.

    ReplyDelete
  25. jgn jmpa doktor laki..eheh

    ReplyDelete
  26. segan, cter ngan mak..
    plg afdal, jmpa doktor..

    ReplyDelete
  27. sis,
    better share tau sal pnyakit tu.
    tkot mmudaratkan.

    ReplyDelete
  28. hari tu mintk uia
    susah

    dapat damn betul.

    asasi uitm senang je dpt
    uia susah..

    ReplyDelete
  29. uisshhh!!
    budak IRK WAJIB pkai tudung labuh??
    xpernah dengar pown~
    btw, for me i think it's ok jek..
    member aku dulu lg la..
    time demam, doktor nak suntik dia..
    suntik kat bontot..
    "what da heck, can u just inject me at another part.. jangan la kat bontot~"
    "jgn risau la, saya xterliur nya ngan bontot kamu tuh~" jwb Doktor pompuan tuh sambil malu2..
    cam sengal jek mmbr aku tuh..
    ha3~ adoiyai..
    rilex dah la..
    klau itu je cara utk berubat..
    sedangkan Islam pun benarkan klau darurat..
    inikan pula perasaan manusia..
    hahaha~
    nnt klau u all gurlz nak bersalin lagi la..
    kena doktor sakit puan tu lelaki (more than 65% doktor sakit puan adalah lelaki rasenya)
    uish3~
    *alamak, terlebih komen dah nih.. stop!*

    ReplyDelete
  30. sa lau dh skit sgt, g je jpe doktor.
    xkire r sakit bhagian mne skali pn..
    heh....

    ReplyDelete
  31. aku xsakit..aku cume terfikir kalau aku sakit 1 day..huhu..ramai yg mcm slh phm je pk aku sakit..heeeee..

    afif,
    budak irk dekat asasi nilai dah wajib pakai tudung labuh sekarang..peraturan baru sem lps dari head department sbb die nak mcm tu..

    ReplyDelete
  32. sume care pasal ko weh..
    aku pon ;p

    ReplyDelete
  33. wa x care pon.. lalala~~

    hahah.. lu sakit lu minum air kelapa.. perhhhh..

    ReplyDelete
  34. aku xsakit la..ade problem sikit je..arap ko sbr menunggu choki2 special dr aku ye..hoho

    ReplyDelete
  35. ala 6t ko sakit ko tau la camne nak ubat..
    sekarang ni pon banyak klinik sakit puan...

    ReplyDelete
  36. tapi betul ke tak ramai budak dapat law kat uia...
    saje3 sibuk nak tau..
    bukan ak amik law pon..huk3

    ReplyDelete
  37. ko pun kena tungau jugak?...


    HA HA HA HA HA

    ReplyDelete
  38. aku xphm la penyakit ape yg korg tgh bncng ni.. adess.
    tungau tu cikenit bnyak dkat hama n bla3x..
    eh, hama kn gatal. garu je lah. haha.
    walau dmana pon anda berada, garu lah sepuas2 nya. hak3.

    sumpah, aq xphm seyh..:P penyakit apa ni??

    ReplyDelete
  39. oh ika syg..xpe la kalo xphm..ini cite org2 bsr..haha..tipu je..alah, sakit dkt private part la yunk..segan x nk berubat?

    ReplyDelete

SENYUM. Tak perlu kata apa-apa. SENYUM! :)