Tuesday, July 21, 2009

Thanks to h1n1


Akhirnya, baru hari ni aku ada kesempatan nak bercerita pasal Taaruf Week UIA intake 09/10. Dah lama dah habis. Tapi aku cuma nak highlight beberapa perkara iaitu;

#1 Intake kali ni bertuah sebab taaruf week cuma 3 hari tanpa aktiviti waktu malam. Semuanya sebab penyakit h1n1 yang dikhuatiri merebak kalau kitorang semua berkumpul dalam dewan lama-lama. Yeay. MyEm0.Com

#2 Aku, Eah dan Ika tak sempat mandi pagi untuk 2 hari program taaruf. Macam mana nak mandi, sister committee dah marah-marah sebab lambat untuk qiyamullail dan subuh. Kalau tengok muka dalam gambar, memang nampak suci je. Padahal bila dalam bilik, kitorang je tau muka siapa yang tak sempat mandi 2 hari. Haha.MyEm0.Com

#3 Muka aku tak masuk langsung dalam mana-mana kamera yang committee pegang. Padahal, setiap kali sister/brother committee yang pegang kamera dslr lalu, aku siap buat peace lagi sambil sengih-sengih. Tapi diorang tak nak tangkap gambar aku sebab aku tak tidur, terpaksalah syok sendiri dengan kamera handphone yang cuma 2 megapixel.MyEm0.Com

#4 Committee masukkan gambar budak-budak yang tidur dalam 1 slide namanya "Sleeping Beauty". Aku bersyukur takde langsung gambar aku dalam slide tu. Sebab aku memang tak tidur langsung dalam dewan pun. Aku cuma tidur time rector tengah berucap je. Hihi.MyEm0.Com

#5 Lastly, kalau ada committee yang baca blog aku, aku cuma nak bagitahu yang, slot KYKM (knowing you knowing me) tak best langsung. Sorry to say.MyEm0.Com












20 comments:

  1. nampak skema dan suci je semuaa... haha

    ReplyDelete
  2. Aku dengar dak2 uia (uia kan kau?) banyak yang nampak je baik... btl ke?

    ReplyDelete
  3. dekat utp dah ramai kena kuarantin pasal h1n1

    ReplyDelete
  4. beg taaruf kite sme!haha.tp xde pun kne pakai temporary matric card huduh.fuh slamat.hee

    ReplyDelete
  5. masuk gombak pon ade bag taaruf jgk ke?!! kanak2 betol la ! adoii and temporary mtric card tu mmg sgt hodoh.
    tp mcm xsbar pulak nk gi gombak wlaupon lmbt lg. :)

    ReplyDelete
  6. HEHEHE.... orientasi ek? mcm budak sekolah hehe

    ReplyDelete
  7. Sounds great sampai tak mandi... hahaha

    ReplyDelete
  8. Pandai benar demonstrate kelucuan.
    ;p

    ReplyDelete
  9. hehehe.. serius mcm budak sekolah lagi..

    ReplyDelete
  10. alahai chomelnye semua...
    teringat balik zaman stUdy dulu..
    bawa beg sekOlah... seyesss chOmel kan...??!! jaga diri tau... :D

    ReplyDelete
  11. 3 ari je....waaaaa...sungguh bahagia kamooo!!!eden dulu seminggu sampai nak bery bery pun malu-malu kucen....capek dehhh

    ReplyDelete
  12. aduyai..masih kena pakai seragam ya syg?

    ReplyDelete
  13. mak..cm dak sekolah... haha

    cm baju teknik asrama aku. huhu! =P

    ReplyDelete
  14. mmg hodoh m3x card itu...sorry 2 say..haha

    ReplyDelete
  15. alah bestnya mili taaruf week
    baju cun
    hahah

    ReplyDelete
  16. rindu balik belajar sebab ada awek comel2

    ReplyDelete
  17. erk.
    adekah taaruf week tu kena pakai the same baju + bag for 3 days?

    adoi.
    aku mula bersyukur aku tade dress code.

    ReplyDelete

SENYUM. Tak perlu kata apa-apa. SENYUM! :)