Saturday, July 18, 2009

jemput datang ke bilik yang wangi dan cantik

lokasi : Jusco Prima Kepong
wifi sumbangan : KFC

sudah genap 11 hari aku menjejakkan kaki ke Gombak. sungguh indah khabar dari rupa tempat ni. setiap kali nak buat something, mesti teringat dekat Nilai. tengok je lah macam sekarang ni. aku terpaksa merantau jauh semata-mata nak dapat wifi. sungguh kejam la wifi dekat Gombak ni.

contohnya, dulu dekat Nilai boleh online atas katil je. sekarang, langsung tak dapat connection wifi dari dalam bilik. dulu dekat Nilai ada Convenience Shop. semua benda boleh beli dekat sana. sini, Kiosk pun macam kedai dah muflis. dulu dekat Nilai, jangankan nyamuk, semut pun takde. tapi dekat sini, tiap malam berperang dengan nyamuk. psst, tapi dekat Nilai ada tikus. Haha.

mungkin baru 11 hari. sebab tu asyik rindu-rindu Nilai. nanti bila hidup dekat Gombak ni dah stabil, confirm sebelah mata je pandang dekat Nilai tu. Huhu.

*****************************************
seperti yang dijangka, roomate di Gombak masih lagi muka yang sama.
 Ika, roommate dekat PJ.
Eah, roommate dekat Nilai.
Dira classmate dari PJ dan Nilai.
Belle n Tasha pulak jiran kiri kanan bilik kitorang.

Memang tak berkembang la dunia. Mahallah Sumayyah yang atas bukit ni memang kena daki hari-hari. Kecuali Eah yang naik vroom-vroom n Ika tumpang kat belakang sebab ada helmet. Aku, Dira, Belle n Tasha rilex-rilex je jalan kaki pergi kelas. Naik tangga turun tangga. Baik untuk kesihatan.








Cuba teka mana 1 compartment aku? Compartment aku yang paling kecik dalam bilik tu. Sumpah aku tak kecik hati pun dengan UIA ni sebab buat macam tu. Aku suka je tempat paling kecik. Sesuai dengan aku yang kecik.

Aku rasa bilik kitorang paling wangi dalam floor tu sebab kitorang letak penyembur airwick. Setiap 10minit, bilik akan wangi bau lavender. Lantai pun cantik je sebab letak tikar getah warna pink. Jemput melawat.




Ika n Dira tiap-tiap minggu balik rumah sebab rumah diorang dekat. Aku n Eah sikit pun tak jeles. Kitorang balik jarang-jarang, tapi puas hati. :D Huhu. Tapi minggu depan rasa mau balik rumah la. Homesick sudah!

36 comments:

  1. biasela..mule2 mesti akan ingat tmpt lame ..nnt dah lame kat tmpt br...dah jadi tersuke lak..

    slmt belajar mili...

    ReplyDelete
  2. hehe..
    pe yg besnyer kat nilai yg stakat blok umah kedai 2 je..hahahha..
    hehe..maen2 je..
    *wink wink

    ReplyDelete
  3. ha3x
    dah biasa nnt , ok la tu mili .
    hahaa..
    langsir rekaan sndr tu cool lah .haha
    kad tu comel .hehe

    pss.. kalo jrg balik , bila skali balik , syok woo

    ReplyDelete
  4. pergh!!

    katil kamu sgt chumel syg!!

    ReplyDelete
  5. untungnye mili dpt sumayyah.
    lawa lg compartment korg sume.
    sy dpt asma' je :(
    lg buruk sgtsgt!haih.
    sampai dinding bilik nak kene tampal dgn pembalut hadiah sbb xsanggup nak hadap dinding yg kotor dek keje org sebelum ni~
    jeles same kamo!!!

    ReplyDelete
  6. lamer xdgr citer kak mili....
    welcome back to da world of blogging!=p

    biaser r tuh teringat u lamer..
    wa mser muler2 masok ukm pon cam nak jer balek ke uitm balaek...huhuhu...

    nilai ader tikus..???
    reaLLY..??
    mak ai...takot!

    ReplyDelete
  7. sabar je la keadaan kt sana
    tp bilik nmpk kemas

    ReplyDelete
  8. huhu. langsir kain pelikat tuh! hehe

    ReplyDelete
  9. Ahmad Ibrahim Kullyah of Law..

    bangge seyh mili dga nme fac tu..

    stdy smart.. appy stdyng :)

    ReplyDelete
  10. lor..mili lahir 89 ke..
    sebaya je la dengan adik akmar ni..
    next year die fly jepun pulak..
    nnt sure die tulis kt blog yg die rindu mesia sume...mcm mili rindu nilai skrg..

    ngeheheheh =p

    ReplyDelete
  11. kat gombak? dekat jee kat uma mia nieee ;)

    ReplyDelete
  12. lagi cantik dari Uitm punya...
    ;(

    ReplyDelete
  13. mcm dh dpt agak compartment A milimilo punya :P

    btw, lawa gila cadar & sarung bantal. beli kat ne?

    ReplyDelete
  14. orangnya comel tempat tido pun comel ;D

    ReplyDelete
  15. perghh.
    huduh plak muke kte smua tem taaruf ann..
    haha.

    lgsir ko klaka r!
    HAHA. pez time ku tgk ko ikt leklok ken plekat tu.:P
    lau x... glap je blik.
    hakk

    ReplyDelete
  16. hehe. its ok..baru 11 hari tuh, nanti dah 11 bulan..sure takmo balik umah kot nnti.kikikiki.study elok2 k :)

    ReplyDelete
  17. haiyok2...
    silalah bertabah dan bertahan yaa

    ReplyDelete
  18. Rasa dah katil A pasal penuh gambar kartun.

    Ingatkan UIA advance.
    Kenapa kebanyakan tempat study tak menyediakan fasiliti yang memuaskan ye?
    Musykil.
    Duit university banyak je rasanya. Xkan la xde nak melabur bagi kemudahan kat student.

    ReplyDelete
  19. kiosk mcm kdai da muflis ea?
    Haha.
    Kat Asiah OK je ape. Wifi OK, bilik besaaaar, shop OK.. Eh, tak. shop mahal!

    ReplyDelete
  20. wow x sangka aku teka kompartmen ko betui...
    huhu... senang tengok cadar ko jek..
    haha!!

    ReplyDelete
  21. hoo~ dpt yg kecik pun xpe aslkn selesa hehe...

    comel la bed sheet mili...

    mula2 biasela akn rndu2...lame2 nnti ok kot...:)

    ReplyDelete
  22. stiap tmpt ade keistimewaannya masing2.... :p

    ReplyDelete
  23. at least bilik sume baru..cntik2..hahaah

    ReplyDelete
  24. ambil gambar lepas kemas bilik ker?

    ReplyDelete
  25. ahaii.. cantiknyee tapi tak pasti bau wangi ke tak..haha wangi laa kot yer..ececeee

    ReplyDelete
  26. Wah, ada patrick star dekat atas katil tu. Huhuhu, macam best jer patrick star tu. :P

    ReplyDelete
  27. cadar yg comel....sy pon xtaw pe nasib sy kat gombak t...harap2x dapat bilek best..roomate boleh pilih ke ea?? ;)

    ReplyDelete
  28. haiyaaaa. sista. nilai best gile la! hahahaha. tp yg part 0n9 atas katil tu betul ke? kenapa skrg kalau nk on9 kene duduk kat tangga? arggghhhh.

    ReplyDelete
  29. lame xkaco milo huhuhu

    peh bilik die huhuh..kalah bilik bro..(dari segi warne-warni la kan)

    ReplyDelete

SENYUM. Tak perlu kata apa-apa. SENYUM! :)