Tuesday, July 26, 2011

Perihal @IniAnwarHadi: Selamat Hari Lahir

1. Birthday



Memandangkan harini 26 Julai 2011 merupakan Hari Ulangtahun Kelahiran Anwar Hadi yang ke-21, jadinya nak ambil kesempatan ni untuk ucapkan Selamat Hari Lahir kepada beliau. Semoga diberkati dan dirahmati Allah sentiasa.

Pernah tak baca post di blog Anwar Hadi persepsi beliau tentang sambutan hari lahir? Yang mana, orang yang selayaknya dapat ucapan pada ulangtahun kelahiran kita adalah orang yang bersusah payah lahirkan kita, iaitu, ibu kita. Check this out:
"Isn’t the most deserved person to be celebrated during our birthday is the “heroine” herself? The one who struggled for 9 months and 10 days with the extra ‘luggage’ in her tummy, yeah, her. The person who cheated death while delivering the baby. The one who suffered bruises and cuts just to make sure that her labour of love see the light ‘at the end of the tunnel’. Even if the doctor delivering the baby asks her “Ma’am, the situation is critical. We can only either save the baby or save the mother. Whom might we choose, Ma’am?” and without even a pause to think she would answer “SAVE MY BABY PLEASE!!”. Isn’t this is the real “heroine”? Don’t you think that we should remember her the most each time our birthday comes a calling? Doesn’t SHE deserves our accolades the most?" - taken from here
Jadinya, aku rasa, hari ni, mesti Anwar Hadi ada hadiah yang terbaik untuk ibu beliau memandangkan beliau ada di Malaysia sekarang kan kan. Hadiah peluk dan cium dan ucapan terima kasih pun cukup tanda menghargai ibu kita di hari lahir kita. :)

2. Digiwwwow Award


Anwar Hadi tercalon dalam 5 kategori tapi beliau cuma menang dalam 3 kategori sahaja. What? 3 saja? NO "saja". 3 tu sangat lah impressive. Orang lain nak menang 1 pun susah tahu. Congratulations on your big achievement. I'd voted for him too. Cuma takdelah vote hari-hari. Well, at least I did. Some of them count. Heee. So yeah, he deserved to win all those categories. I knew it. Check out the video.

>>Video of the year
>>Must follow personality
>>>Blogger of the year
Best internet for good award
Fav Malaysian male online celebrity



3. Top Keyword Search in this blog

Sejak post aku pasal Aura Orang Utara tu, banyak jugak lah keyword yang masuk ke blog ni cari pasal Anwar Hadi. Antaranya:
#IniAnwarHadi, #blog AnwarHadi, #formspring AnwarHadi, #umur AnwarHadi, #biodata AnwarHadi, #awek AnwarHadi dan memacam lagi lah kan.

Keyword yang menarik perhatian aku adalah "awek Anwar Hadi". Wow wow. Ini menunjukkan ada orang yang berminat nak tahu tentang status Anwar Hadi. Chill chill chillex. Beliau masih bujang buat masa ni. Tapi dalam blog beliau pernah ada satu post bertajuk "Couple? Not For Me, Thanks! (in Manglish)". Okay. Let me enlighten you up. 

He really deserves respect for his firm prinsip. *Salute* Setuju sangat. Dalam post tu, Anwar Hadi bagi 4 sebab kenapa beliau dah taknak ber"couple" berdasarkan pengalaman-pengalaman beliau sebelum ni;

#1 Berdosa
#2 Loss of freedom
#3 Habis duit
#4 You lose friends
"So I have my reasons. I can spend my feelings, time and money on things that really matter, that are friends and family. Plus, I don't need to have a girlfriend to be in love. I'm already in love right now, and that love has brought and will bring me closer to Allah. And that's the only love I need." - taken from here

Pasal keyword "biodata AnwarHadi" pulak, takdelah banyak sangat yang aku tahu pasal beliau but well, you can always Google kan, and plus, dalam vlog-vlog Anwar, you'll know him better. :) Maybe this few info might help those who's been searching:

Nama: Noor Anwar Hadi Bin Noor Azman
Tarikh Lahir: 26 Julai 1990
Tempat Lahir: Kelantan
Tempat tinggal: Kedah
Adik Beradik: Sulung dari 4 orang (All boys)
Belajar: Tesol di  Macquari University, Australia

Kalau nak tahu lagi pasal beliau, check lah FAQ atau lebih baik tanya sendiri kan sebab beliau sangat friendly and humble. :)
http://www.youtube.com/inianwarhadi
http://www.facebook.com/pages/IniAnwarHadi/174246642619680
http://twitter.com/inianwarhadi
http://www.formspring.me/anwarehadi

Kalau beliau tak jawab tu, faham-faham jelah. Anwar pun manusia biasa jugak kena solat, makan, rehat, tidur, belajar etc semua kan. At least, he is easy to be reach for. Kan?

4. AnwarHadi vs Matluthfi




Macam alkisah "Perihal Matluthfi" haritu jugak, kali ni "Perihal Anwar Hadi" ni pun ada pasal isu compare-mengcompare, banding-membandingkan ni. Obviously, Matluthfi dan IniAnwarHadi selalu gila dibandingkan sebab dua-dua pun youtubers Malaysia. Lagipun diorang berdua ni memang banyak jugak persamaan tapi dua-dua pun awesome in their own way.

Persamaan yang paling nampak adalah both lahir pada tahun 1990. Ramai gila manusia yang aku kenal yang lahir pada tahun 1990 ni adalah awesome dan adorable belaka. Mungkin lahir tahun Kuda memang pembawak tuah agaknya. Antaranya Nigahiga, KevJumba, Aiman AzlanHanis Zalikha, Cik Epal, NurulCakapCakap, and ramai lah lagi kan. The list goes on. Kalau aku lahir lewat 4 bulan mungkin dapat experience fefeeling jadi awesome macam diorang ni jugak. Hihi.

Antara persamaan lain antara Matluthfi dan Anwar Hadi:

#Cakap Utara
#Study Oversea
#Peminat Band Hujan
#Video sempoi tapi ada mesej
#Good Looking
#Anak Sulung
#Single (Bujang)

Haha. Tu jelah yang aku noticed. Ada macam-macam lagilah kot. Tapi seriously Anwar Hadi memang awesome. Kemenangan dekat Digiwwwow award tu salah satu buktinya. Syukur walaupun famous tapi still humble.

Dan sempena Ramadhan yang nak sampai lagi 5 hari, Anwar Hadi ada buat video khas, special appearance with Aiman Azlan. Sure Anwar pun tahu yang ramai orang tertunggu-tunggu collaboration video beliau dan Mat Luthfi. Kita just tunggu jelah bila kesempatan tu nak datang kan. Anyway, check out video ni dan selamat menyambut Ramadhan. :)



Jealous jugakla dengan orang-orang yang dah berjumpa dengan AnwarHadi yang awesome ni. Aku pun nak jugak tapi belum ada rezeki. Huhu takpelah. Till then peeps, Assalamualaikum. =)

Jangan gelakkan plis. Heee. Kbai.XD

21 comments:

  1. yey yg penting org utara :D

    ReplyDelete
  2. wow. mcm buat research pulak. hihi :)

    ReplyDelete
  3. hari tu mentol pecah
    n now
    anuar hadi lak ye??
    tgu ujung tahun lak
    kot2 dtg mid lagik ke??
    wkakakaka

    ReplyDelete
  4. sy pun suka dgn cara anwar hadi. ;)

    ReplyDelete
  5. HAHAHA! Tak larat na gelakk ;DDDDD

    ReplyDelete
  6. sy org utara sbb penah study kat sana.
    aci tak?haaaa

    mujur chek paham bila depa dua cakap utara.sedap =)

    ReplyDelete
  7. suka anwar hadi jugak~ tpi lbih suka mat luthfi..hehe

    ReplyDelete
  8. seriuslyyy sweettt entri ni,mcm tuan belog.hahhahah.
    yg penting anuaqhadi ka,matluthfi ka dua2 ohsem. :)

    ReplyDelete
  9. 1992 pun ramai cool :P
    both of them mmg ada their own aura.
    Heee , pesta ibadah yang feat dengan aiman tu mmg sempoi la. Like this entry!

    ReplyDelete
  10. memang aku respek dia ni. pandangan dia sgt bernas dan brlandaskan keugamaan.

    dan dia punya inglish mantap.

    matlutfi pun best.

    ReplyDelete
  11. @akmalhilmi

    haritu yg jumpa mentol pecah pun tak habis happy lg, kalau jumpe anwar n matlut lak, mmg happy sampai bebile ah kan. haha

    ReplyDelete
  12. @oranglidi

    tulah pasal. english mantap gila n dia punya POV bagus. sgt respek. :)

    ReplyDelete
  13. @Aflina Affandi

    haha. 1992? nak masukkan diri sendiri ke? kalau cemtu i'll say 1989 pun awesome jugak. heee. yup yup. xsangka walaupun jauh diorang leh collab sesame. cool :)

    ReplyDelete
  14. @namaakulynn

    wawawa. pepuji tuan blog ni ade pape ke ni? haha. kan kan. suka dedua dedua pun ohsem gila. yg penting 2-2 malaysian. :)

    ReplyDelete
  15. @nyna
    yeayyyyyy. laju je nyna kannn. :D

    @unalalala
    haha. takde la research pong. just for fun because he's so ohsem so worth it utk ditulis :)

    @naimahnashreen
    haha. prepare buku autograf siap2 kot2 terserempak Anwar ke

    @elyana
    kannnnnnn. humble gila kot dia ni. respek. :D

    @muntos
    hihi. gelak kat part mane? semua?
    :)

    @cikaryu
    yeah. org utara mmg ohsem. (dan dan lah kan) :P

    @putrarocker
    hang langkawi kira termasuk gak kot. heee. XD

    @zaty
    ehsamalah. matluthfi boipren no 2. anwar boipren no 3. haha.XD

    ReplyDelete
  16. fuyohhhh banyak nya kau tahu sal anwar hadi ni. tp anwar hadi humble and cool je. kalau jumpa dia face to face nampak lah dia ni mmg seorang lelaki yg baik. nampak cam budak budak skema baik baik je hahaha.


    p/s: mr k tahun 90?? perghh baru tahu haha

    ReplyDelete
  17. @cik EPAL
    jeleslah kau dh jumpe hampir sume retis. kau pun retis. haha. aku tau sebab aku ni stalker terampil. kalau pasal celebrity crush ni selalunya gigih je aku cari info diorang. Mr K tu dulu celeb crush aku gak sbb tu aku tau. sweet stalker :P

    ReplyDelete
  18. tunggu mase je bile anuat hadi nk jumpa ko. :P

    ReplyDelete
  19. @MuNsYi SaMa
    haha salah la ayat tu mun, aku yg nak jumpa anwadhadi. kikiki XD

    ReplyDelete

SENYUM. Tak perlu kata apa-apa. SENYUM! :)